Облачността над по-голямата част от Южна България ще е значителна с превалявания

...
Облачността над по-голямата част от Южна България ще е значителна с превалявания
Коментари Харесай

В неделя ни очаква облачно време, придружено с дъжд и гръмотевици

Облачността над по-голямата част от Южна България ще е забележителна с превалявания от дъжд, на повече места, по-интензивни и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде близо до междинното за месеца. След обяд и там ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. След краткотрайното намаляване през нощта, денем вятърът от изток-североизток ще се усили до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°, в София - към 20°.
Над Черноморието облачността ще е забележителна. Главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, след обяд е допустимо и да прегърми. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, на места в следобедните часове съпроводени с гръмотевици.
На височина над към 2500 ще превалява сняг. Ще духа сдържан до мощен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР